Ma | 20-05-2024 om 14:30u
V.V. Holthees-Smakt 1 - Toxandria 1
Zo | 12-05-2024 Uitslag: 3 - 4
​Toxandria maakt het zichzelf onnodig moeilijk
Toxandria 1 heeft aan de wedstrijd tegen hekkensluiter RESIA 3 punten overgehouden. Net als in de uitwedstrijd, trok Toxandria ook nu met 2-1 moeizaam aan het langste eind. Een nipte overwinning wederom, in een duel wat bij rust al lang beslist had kunnen en misschien wel moeten zijn.
Toxandria begon sterk aan de wedstrijd en al in de 3e minuut kon de aanhang van de thuisploeg juichen. Tiego speelde zichzelf knap vrij en sloot zijn actie af met een onhoudbaar schot in de verre hoek. Toxandria wilde het duel snel beslissen en speelde vol op de aanval. Diverse opgelegde kansen volgden, maar de mooiste kansen werden knullig om zeep geholpen. RESIA loerde op de counter en kreeg zowaar op slag van rust een levensgrote kans om op gelijke hoogte te komen. Doelman Dirk wist redding te brengen, zodat met een minimale voorsprong de rust werd bereikt.
Na de thee startten de oranjehemden weer fel en creëerden ook nu weer direct enkele kansen. Het was opnieuw Tiego die de voorsprong verdubbelde en ook nu met een treffer in de verre hoek. Na een uur spelen werd RESIA terug in de wedstrijd geholpen, door met een penalty de 2-1 aan te tekenen. Hoewel beide ploegen nog enkele fraaie kansen kregen, kwam in de stand geen verandering meer, zodat Toxandria met een kleine zege de punten in eigen huis kon houden.
Volgende week geen programma; 12 mei uit naar Holthees.