Zo | 21-04-2024 Uitslag: 0 - 1
Sponsors
Verdienstelijk gelijkspel Toxandria tegen Leunen
Overzicht
Toxandria 1 heeft thuis tegen titelkandidaat Leunen een verdienstelijk gelijkspel behaald: 1-1. Op basis van de eerste helft leken de oranjemannen tegen een nederlaag aan te gaan lopen, ondanks een 0-0 stand bij rust. Na afloop was de thuisploeg ervan overtuigd dat er meer had ingezeten dan het 1-1 gelijkspel, wat na 90 minuten op het scorebord prijkte.
Na 2 opeenvolgende overwinningen had Toxandria weer wat zelfvertrouwen opgebouwd de laatste weken. Toch lieten de gastheren zich in de eerste helft de kaas aardig van het brood eten door de tegenstander. Leunen was veel energieker in de duels en het lukte Toxandria daardoor maar niet om in het eigen spel te komen. Omdat Leunen enkele fraaie kansen niet in een doelpunt kon omzetten, brak de rust met 0-0 aan.
Na de thee nam Toxandria langzaam maar zeker het heft in handen. Onder aanvoering van de ongrijpbare linksbuiten Tiego werden de gasten steeds verder teruggedrongen op eigen helft. Toch was het Leunen dat in de 67ste minuut op voorsprong kwam. Lang konden de Noord-Limburgers niet genieten van de 0-1, want nog geen 5 minuten later rondde Twan een fraaie individuele actie af met de gelijkmaker. Ondanks enkele fraaie aanvallen en opgelegde kansen lukte het de Toxandrianen daarna niet meer om alsnog de volle 3 punten binnen te slepen.
Komend weekend gaat Toxandria 1 paaseieren zoeken, daarna wacht in Middelaar de volgende titelkandidaat: Astrantia.