Zo | 03-11-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - Merselo 1
Zo | 20-10-2024 Uitslag: 2 - 1
Toxandria wint opnieuw
Toxandria 1 heeft de opgaande lijn doorgezet door in eigen huis van degradant Merselo te winnen: 2-1. Een overwinning die verdiend was, maar uiteindelijk toch nog moeizaam tot stand kwam.
De thuisploeg schoot uit de startblokken. Al na 3 minuten kwam Toxandria op voorsprong, toen de aanvalslust van de ijverige Twan beloond werd met de openingstreffer. Hij bracht de doelman van de gasten dusdanig in verlegenheid, dat de bal bij de geheel vrijstaande Tiego belandde die vervolgens de bal eenvoudig in het lege doel kon lopen. In het vervolg van de eerste helft was het vooral diezelfde Tiego die gevaar stichtte voor vijandelijk doel. Een schot van de linksbuiten schampte de lat en een ander schot ging rakelings naast. Merselo probeerde met fysiek spel de opbouw van de gastheren te ontregelen. Zonder resultaat, zodat met 1-0 de kleedkamers werden opgezocht.
De tweede helft werd al snel onderbroken vanwege een blessure van doelman Dirk. Onze keeper kon niet verder, zodat spits en oud-doelman Bastiaan onder de lat plaats moest nemen. Bas keepte een puike tweede helft. Tien minuten voor tijd was het Twan die de wedstrijd in het slot gooide, door een misverstand in de Merselose verdediging resoluut af te straffen: 2-0. Dat Merselo vlak voor tijd nog de 2-1 wist te scoren, was alleen voor de statistieken nog van belang. Opnieuw 3 punten voor de oranjemannen en aansluiting bij de subtop.
Volgende week een vrij programma voor alle seniorenteams van Toxandria.