Zo | 03-11-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - Merselo 1
Zo | 20-10-2024 Uitslag: 2 - 1
​Zwaarbevochten remise Toxandria tegen De Zwaluw
Toxandria 1 heeft aan de competitie-ouverture tegen De Zwaluw een punt overgehouden: 1-1. omdat kon vooral Toxandria vrede hebben, wil vooral in de eerste helft de oranjehemden hebben maar weinig in te brengen tegen een fel spelend De Zwaluw. Toch kwamen de gasten uit Rijkevoort met een 0-1 voorsprong op de roest. Het duurde bijna een half uur voordat de doelman van De Zwaluw voor de eerste keer de bal aanraakte, na een snelle counter via Twan. Het tweede balcontact van de doelman was het uit het doel halen van het leder. De keeper van De Zwaluw proefde mis bij een vrije val, waarna Joost tegen de verhoudingen in met een kopbal de 0-1 liet aantekenen. De Zwaluw schrok van deze tegenstreffer en het duel kwam meer in evenwicht in het restant van het eerste bedrijf.
Ook na de rust meer gelijkwaardigheid tussen de teams. Na een uur spelen luisterde de gemengde dan toch hun verdiende doelpunt te scoren. Daarna vloeien de krachten langzaam weg bij de spelers, mede door het moeilijke speelbare veld wat wel iets vaker gemaaid mag worden. Beide teams speelden vooral om niet te verliezen, zodat in de stand geen verandering meer kwam.
Volgende week komt de eerste thuiswedstrijd voor Toxandria 1, als Holthees-Smakt op Kampzicht op bezoek.